Basisschool vlindertuin | Ouders
225

Leren typen

Leren typen is anno 2017 erg belangrijk. Sinds 2006 is basisschool Vlindertuin hier al mee bezig. Er is dus al erg veel ervaring aanwezig.  Er wordt aan de hand van verschillende methodes gewerkt. Zo leren kinderen zo goed en zo verschillend mogelijk typen. De kinderen maken kennis met blindtypen, buiten dat wordt er geleerd om te typen met alle vingers. De reden dat het typen als een belangrijk punt gezien wordt, is omdat er tegenwoordig bijna meer getypt dan geschreven wordt. Wanneer kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, dan zal er al veel op de laptop gedaan moeten worden. Dit wordt in de loop der jaren alleen maar meer. Het is dan ook erg belangrijk dat de basis goed is.

Typen aan de hand van games

Basisschool Vlindertuin leert kinderen typen aan de hand van online games. Dit maakt het leren velen malen leuker. Kinderen kunnen op deze manier dus spelend leren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit het beste werkt. Omdat de game online is, is het ook mogelijk om thuis te oefenen. Hierbij kunt u als ouder zijnde uw kind goed begeleiden. Het is dan ook zeer belangrijk dat hier goed op geoefend wordt. Op school wordt er namelijk een keer in de week lesgegeven over het typen. Er zal daarom thuis een aantal keer in de week geoefend moeten worden. Het is dan ook zeer belangrijk dat u als ouder zijnde dit goed stimuleert.

De ouderraad

De ouderraad wordt op de basisschool gezien als zeer belangrijk. Het zorgt namelijk voor een betere verbinding tussen de school en de ouders. Als school zijnde is het dan ook zeer belangrijk om goed contact te houden met de ouderraad. De ouderraad helpt mee met diverse activiteiten op school. Denk hierbij aan een schoolreisje, maar natuurlijk ook aan feestdagen zoals Kerst en Sinterklaas. Eigenlijk helpt de ouderraad bij alle uitjes en activiteiten die vanuit school geregeld worden.

De ouderraad vergadert regelmatig om alles zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Hierdoor functioneert de raad zo goed als mogelijk. Mocht u vragen hebben over de ouderraad, dan kunt u natuurlijk contact opnemen. Mocht u zelf in de ouderraad willen, dan bent u van harte welkom. Wij zijn namelijk nog op zoek naar extra vrijwilligers. De enige voorwaarden die voor ons erg belangrijk is, is dat uw kind zelf ook op de basisschool zit. Wanneer dit het geval is, dan heten wij u graag van harte welkom in het team.